blinde vlek

Als je bij élke trainingsopbouw dezelfde trainingen doet, kom je steeds uit op dezelfde resultaten.

Daarom vind ik het als loopcoach waardevol om jezelf na de wedstrijd te gaan evalueren en op zoek te gaan naar de blinde vlek.

Het is het facet in je trainingsopbouw waar je te weinig aandacht voor had. Dit aspect kan op verschillende niveaus liggen.

Uiteraard kan het binnen de trainingsopbouw zelf liggen. Je hebt bv. te weinig trage duurlopen gedaan, te weinig basis getraind.

De blinde vlek kan zich op ook buiten het trainingsschema bevinden. Heb ik voldoende aandacht gegeven aan: looptechniek, krachttraining, rust, voeding, … ?

Er zijn heel wat parameters die zich rond het trainingsschema bevinden die een behoorlijke impact kunnen uitoefenen op je wedstrijdresultaat.

Focus bij elke voorbereidingsperiode op één extra item die zich naast het trainingsschema bevindt. Dit kan bijvoorbeeld zijn op vlak van voeding; een glutenvrije opbouwperiode.

Maak nadien de balans op wat het voor jou heeft opgeleverd. Was je er goed mee? Heb je er voordeel uit gehaald? Ga ik verder met deze strategie etc.

Belangrijk ook hier is om dit te gaan neerschrijven in een loopdagboek.

http://www.deloopgids.be/blog-1/2018/9/17/loopdagboek

Tijdens mijn opbouwperiode richting marathon Valencia (2 dec. 2018) ga ik meer aandacht geven aan loopspecifieke krachttraining. Ik wil op die manier vlotter kunnen lopen en sneller herstellen van mijn trainingen.

Wat is jouw blinde vlek?

Maarten Van de SompelComment